Najdi

Tradicija 


1952 – 1970: Začetek proizvodnje močne alkoholne pijače

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1952, ko je ljudski odbor Mirna izdal odločbo za registracijo delovne organizacije, pod imenom Dana pa je bilo 1. 7. 1955 prvič vpisano v register. V prvih letih razvoja podjetja so proizvodnji asortiman sestavljale alkoholne pijače. Na tržišču so izredni uspeh dosegli likerji izdelani na osnovi zdravilnih rastlin (Hermelika, Kralj Samo, Gorjan …). Leta 1967 je bila na trg lansirana osvežilna gazirana pijača Frutella. S prepoznavnim pomarančnim okusom je postala pravi hit pri otrocih in mladini.


1970 – 1987: Razširitev proizvodnje na brezalkoholne pijače

V obdobju po letu 1970 je podjetje prešlo iz obrtniške v industrijsko proizvodnjo. Veliko se je investiralo v proizvodnje kapacitete in v izgradnjo nove destilacije. Proizvodnji program se je dopolnil s sadnimi sokovi in različnimi drugimi brezalkoholnimi pijačami, pričeli s proizvodnjo večjih količin sadnih destilatov, koncentratov in arom. V obdobju do leta 1987 se je uspešno prodajal Zlati sok, nektar iz domačega sadja jagodičevja ter rdeče pese, ki je bil polnjen v steklenice in doypack embalažo. Med Daninimi alkoholnimi pijačami je bil v sedemdesetih priljubljen Cynar. V osemdesetih so zasloveli emulzijski likerji Scotchcream, CocoBrasil in Čokolada, sadni likerji Kivi, Chery in Marakuja ter viski Jack&Jill.


1987 – 2005: Popolna preusmeritev v brezalkoholne pijače

Obdobje od 1987 do 2005 beleži podjetje popolno preusmeritev v brezalkoholne pijače. Na trg so bili lansirani ledeni čaj, gazirana pijača River in negazirane pijače Multi Dan. Tehnologija je napredovala in uvedlo se je vroče polnjenje na aseptični polnilni liniji v laminatno embalažo variopak, kasneje tudi hladno polnjenje nektarjev Dan v embalažo combibloc.


2005 dalje: Voda – vodilni izdelek

Zadnja leta svoja tržna prizadevanja prilagajamo sodobnemu potrošniku, ki ga zanimata narava in zdravo življenje. Z upoštevanjem najstrožjih kakovostnih meril in poznavanjem kupcev smo postali sodobna tovarna, ki zaradi naravnih danosti in sodobnih procesov polni najboljšo vodo in proizvaja sokove in žganja.Nenehno se prilagajamo spremembam na trgu, smo inovativni pri izbiri trženjskih orodij, saj je tržno komuniciranje s končnimi potrošniki ob vse hujši konkurenci in vse večji ponudbi najrazličnejših izdelkov ključnega pomena.

Dana, proizvodnja in prodaja pijač, d.o.o.

Glavna cesta 34
8233 Mirna

07 346 22 00
dana@dana.si

Pogoji uporabe

Pravno obvestilo
Uporaba piškotkov

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola škoduje zdravju!

Povežite se z nami

Izdelava Infomedia d.o.o.