O Podjetju

Poslanstvo družbe Dana je s paleto svojih izdelkov vzpodbujati boljše življenje – Živeti boljše življenje. Izdelujemo izdelke, ki kakovostno in cenovno zadovoljujejo vse segmente kupcev. Uspehe dosegamo z uravnoteženim razvojem lastnih blagovnih znamk, temelj našega poslovanja pa so okolju prijazni izdelki in navdušeni kupci.


Skrb za kupce

V dobi stresa in sedečega načina življenja naše pijače predstavljajo trenutek sprostitve in pot do zdravja. Z najboljšo naravno mineralno vodo, okusnimi sokovi in izbranimi žganji navdušujemo vse več slovenskih in tujih kupcev. Vsak delovni dan v Dani posvetimo kupcem in povečanju njihovega zadovoljstva.

Sistem vodenja kakovosti

Standard ISO 9001:2008, ki smo ga vpeljali in certificirali že leta 2000.

Poglej PDF

Varnost in ustreznost postopkov od proizvodnje do prodaje

Notranji nadzor na temeljih HACCP sistema, ki je del sistema vodenja kakovosti.

Poglej PDF

Mednarodni standardi za preverjanje kakovosti in varnosti izdelkov

Certifikat IFS (International Food Standard Cza področje hrane) je mednarodni standard za ocenjevanje dobaviteljev v živilsko predelovalni industriji.

Poglej PDF

Vsakodnevna laboratorijska kontrola

Danine izdelke vsak dan skrbno kontroliramo v lastnem laboratoriju, preverja pa jih tudi več pooblaščenih zunanjih institucij in samostojnih raziskovalcev.


Tradicija že več kot 60 let

1952 - 1970

Začetek proizvodnje močne alkoholne pijače

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1952, ko je ljudski odbor Mirna izdal odločbo za registracijo delovne organizacije, pod imenom Dana pa je bilo 1. 7. 1955 prvič vpisano v register. V prvih letih razvoja podjetja so proizvodnji asortiman sestavljale alkoholne pijače. Na tržišču so izredni uspeh dosegli likerji izdelani na osnovi zdravilnih rastlin (Hermelika, Kralj Samo, Gorjan …). Leta 1967 je bila na trg lansirana osvežilna gazirana pijača Frutella. S prepoznavnim pomarančnim okusom je postala pravi hit pri otrocih in mladini.

1970 – 1987

Razširitev proizvodnje na brezalkoholne pijače

V obdobju po letu 1970 je podjetje prešlo iz obrtniške v industrijsko proizvodnjo. Veliko se je investiralo v proizvodnje kapacitete in v izgradnjo nove destilacije. Proizvodnji program se je dopolnil s sadnimi sokovi in različnimi drugimi brezalkoholnimi pijačami, pričeli so s proizvodnjo večjih količin sadnih destilatov, koncentratov in arom. V obdobju do leta 1987 se je uspešno prodajal Zlati sok, nektar iz domačega sadja jagodičevja ter rdeče pese, ki je bil polnjen v steklenice in doypack embalažo. Med Daninimi alkoholnimi pijačami je bil v sedemdesetih priljubljen Cynar. V osemdesetih so zasloveli emulzijski likerji Scotch cream, CocoBrasil in Čokolada, sadni likerji Kivi, Chery in Marakuja ter viski Jack&Jill.

1987 – 2005

Popolna preusmeritev v brezalkoholne pijače

Obdobje od 1987 do 2005 beleži podjetje popolno preusmeritev v brezalkoholne pijače. Na trg so bili lansirani ledeni čaj, gazirana pijača River in negazirane pijače Multi Dan. Tehnologija je napredovala in uvedlo se je vroče polnjenje na aseptični polnilni liniji v laminatno embalažo variopak, kasneje tudi hladno polnjenje nektarjev Dan v embalažo combibloc.

2005 dalje

Voda – vodilni izdelek

Zadnja leta svoja tržna prizadevanja prilagajamo sodobnemu potrošniku, ki ga zanimata narava in zdravo življenje. Z upoštevanjem najstrožjih kakovostnih meril in poznavanjem kupcev smo postali sodobna tovarna, ki zaradi naravnih danosti in sodobnih procesov polni najboljšo vodo in proizvaja sokove in žganja. Nenehno se prilagajamo spremembam na trgu, smo inovativni pri izbiri trženjskih orodij, saj je tržno komuniciranje s končnimi potrošniki ob vse hujši konkurenci in vse večji ponudbi najrazličnejših izdelkov ključnega pomena.