Otvoritev Dana Interrom

25.10.2018

Mirna, 25. oktober 2018 – Podjetje Dana je danes uradno otvorilo nove proizvodnje prostore za pripravo polizdelkov, ki jih bomo tržili pod blagovno znamko Interrom. Z njimi si bomo zagotovili dinamično rast, povečali produktivnost, dvignili konkurenčnost, utrdili svoj položaj na globalnem trgu z uvedbo novih produktov z večjo dodano vrednostjo ter izboljšali ekološke pogoje poslovanja.

Podjetje Dana, d.o.o. ima več kot 60-letne izkušnje z izdelavo polizdelkov za proizvodnjo alkoholnih in brezalkoholnih pijač. Polizdelki so nišno usmerjeni proizvodi z višjo dodano vrednostjo, zato so dopolnilni program pri polnjenju pijač. Nekatera obstoječa oprema je bila že zastarela in s tehničnega vidika ni dopuščala širitve programa na novo skupino polizdelkov brez konzervansov. Zaradi vse pogostejšega povpraševanja po tovrstnih izdelkih je bila posodobitev nujno potrebna. Cilj posodobitve ni samo izboljšanje kakovost, temveč tudi avtomatizacija nekaterih tehnoloških operacij.

Kot je v svojem govoru poudaril Marko Hren, direktor podjetja Dana, bo investicija dala: »nov zagon in veliko odgovornost. Dosedanjemu programu proizvodnje baz in emulzij smo povečali kapaciteto in dvignili nivo kvalitete izdelkov. Nova oprema bo omogočila Dani, da bo začela uresničevati svojo vizijo, ki smo si jo zapisali 2013 – »postali bomo pomemben dobavitelj polizdelkov prehrambni industriji«.

Z izgradnjo novega proizvodnega objekta je podjetje dobilo na razpolago dodaten prostor za namestitev sodobnejše opreme za proizvodnjo baz, emulzij, izdelavo sirupov in polnjenje sirupov v ročke. Omogočena je tudi proizvodnja marmelade za pekarsko industrijo. Polizdelki in sirupi se bodo lahko polnili v različne vrste embalaže: ročke tri do deset litrov, vreče v sodih, manjše vrečke in transportne inox cisterne 200, 500 in 1.000 litrov. Večje cisterne so namenjene za interni transport polizdelkov do polnilnih linij, manjše cisterne pa za transport baz in emulzij. V prostoru je tudi manjši prostor za opravljanje kontrole kakovosti, urejanje tehnološke dokumentacije in testiranje vzorcev.

Investicija s svojim normalnim delovanjem in uporabo ne povzroča škodljivih vplivov na okolje, temveč je narejena in razvita v skladu z ekološkim varovanjem okolja. Nova tehnološka oprema s svojim delovanjem ne povzročajo nikakršnih emisij, ki bi bile nad dovoljeno mejno vrednostjo. Pomeni pa tudi izboljšanje delovnih pogojev zaposlenim.

Za investicijo je podjetju Dana odobrena pravica za dodelitev nepovratnih sredstev do višine 400 tisoč evrov.

Delimo dobre novice

< na seznam vseh novic